Startpagina
Agenda en Activiteiten

Onze Nieuwjaarsvisite  was dinsdag 9 januari 2024 samen met de PCOB  bij de "Gouden Zon"  Zie verslag

 

 

 

 

Als er adreswijzigingen zijn  dit graag  bij mij melden; sienaottens@hotmail.com of bij een van de andere bestuursleden. Ook gaan we dit jaar weer bezig met leden voor leden, dus als  U een naam en adres weet  van een mogelijk  lid voor de KBO, geef dit dan even door, dan kan de magazine een enige tijd bezorgt worden en wordt er later gevraagd of men lid wil worden.              

  Ledenwerven: Wilt U ons namen en adressen door blijven geven.     Wij bezorgen bij aspirant leden  enige keren “ONS” en benaderen hen dan voor een mogelijk lidmaatschap. Wij rekenen op Uw medewerking. ( Lidy Boelens: tel.351155, Jacob Fellinger tel.392262

Doorgeven van veranderingen en aanmelden nieuwe leden: Als er persoonlijke veranderingen plaats vinden, b. v. verhuizingen, s.v.p. rechtstreeks bij Siena Ottens melden, Kalkwijk 183, 9603 TC Hoogezand.  tel.nr.: 0623806767 of  sienaottens@hotmail.com

 

Nieuwe leden voor het PCOB aanmelden bij de heer M. Dekker tel. 0598 326969 of op meint.dekker@ziggo.nl

 

Poso.:  Er zijn diverse activiteiten door de 20 vrijwilligers gepland. Let op POSO- nieuws  en de meldingen in de media. Voor meer informatie kijk op: www.poso-middengroningen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmliefhebbers Opgelet!

Geniet in alle rust van de meest indrukwekkende en mooiste bioscoopfilms. Om de week op dinsdagmiddag verwelkomen we je met een kopje koffie en wat lekkers. Vervolgens zie je een echte kwaliteitsfilm, speciaal voor onze Vue Plus-bezoekers geselecteerd. Een filmmiddag voor oud én jong! De inloop begint vanaf 13.45 uur en de film start om 14.00 uur.

 

 

Activiteiten 2021 en 2022

Dit waren  onze Activiteiten in 2023

Er was maandag 19 febr. een oefensessie bij DIG050  om 13.30 uur. Deze bijeenkomst was in het gebouw van DIG050 aan de Hoofdstraat (in de voormalige Certe locatie). Zie verslag
Een gezellige middag met de Pazzipanten. Verhalen vertellers en dat kunnen ze met veel gevoel en emotie.
Een kleine dertig mensen genoten van al deze verhalen die in het Gronings verteld werden. En dat kwam heel mooi uit in deze week van de Groninger taal.
Dinsdag 16 april luisterden we naar een heel bijzonder verhaal over het militair ceremonieel bij het koninklijk huis. De heer Koos Witteveen vertelde ons over protocollen en tradities bij de voorbereiding van koninklijke bruiloften en wat er moet gebeuren bij het overlijden van een lid van het koninklijk huis. Er waren ruim 25 aanwezigen.
Op dinsdag 21 mei gingen we ’s middags  met eigen vervoer naar het museum van de Aardewerkfabriek Goedewaagen in Nieuw-Buinen. Het Keramisch Museum Goedewaagen doet sinds haar stichting in 1989 wetenschappelijk onderzoek naar gedecoreerd Nederlands aardewerk van na 1873.
We waren er tegen 14.00 uur en kregen  koffie of thee met een heerlijk gebakje en een inleiding van een oud leraar die erg veel wist over de historie een onderhoudend verhaal vertelde over veel topstukken uit de collectie.