Startpagina

Verenigings nieuws 7 apr 2023

Kijk verder

KBO-PCOB Voordeel website

Agenda en Activiteiten
Agenda en Activiteiten

Activiteiten 2021 en 2022

Dit waren  onze Activiteiten in 2023

Onze Nieuwjaarsvisite  was dinsdag 10 januari 2023  bij de "Gouden Zon"  Zie verslag

 

Op 17 januari 2023 hadden we om 14.00 uur weer een gezamenlijke bijeenkomst . Deze middag  werd verzorgd door Alzheimer Nederland.

Zie verslag

 

Op 7 Febr. Hield de PCOB haar Jaarvergadering    Locatie Vonk gebouw

 

Op 21 Febr. Jacob Schoemaker vertelde alles over  begraafcultuur en bomen op het Stille Hof in Hoogezand.

 

Op 21 maart was de jaarvergadering van de KBO in het Parochiezaaltje.

 

Ook op 21 maart, had de PCOB een Paasviering in het Vonk gebouw

 

Op 18 april hadden we weer een “normale” ledenbijeenkomst. André Brasse van het Nationale Park Drentse A sprak over dit mooie natuuurgebied. Deze bijeenkomst was in het Spinnenweb in Sappemeer.

 

16 mei  

Ons voorjaarsuitstapje naar Heiligerlee. Op 16 mei bezochten wij met elkaar het klokkengieterijmuseum in Heiligerlee. Het was een heel leuk en niet al te groot museum waar veel over de geschiedenis van het klokkengieten te ontdekken viel.

 

Op 20 juni hadden we weer een reguliere bijeenkomst. De heer Boerma kwam ons vertellen over oude en/of antieke voorwerpen die hij op allerlei plekken heeft gevonden. Na de pauze bekeek hij verschillende voorwerpen die we hadden meegenomen om te beoordelen en misschien ook wel taxeren.

Allerhande zaken passeerden de revue: een oude atlas, een heel bijzondere boor, een schilderij, zilveren theelepels, een groene weckfles, een tabaksdoos en nog veel meer.

Het was een heel interessante en leerzame middag. Klik hier voor de flyer

 

26 Sept.2023

Op 26 september gingen we met 27 personen op reis met een bus van het Nationaal Busmuseum.  Het eerste doel van onze reis was het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Hier werden we ontvangen met koffie en koek (of cake). Vervolgens gingen we op stap in het museum. Na een heerlijke lunch gingen we naar Nieuwe Pekela om daar een bezoek te brengen aan het kapiteinshuis. Weer terug naar huis kwamen we tot de conclusie dat het leuke en gezellige dag is geweest en dat het goed was het nieuwe verenigingsjaar op deze wijze te beginnen.

 

18 okt 2023

Op woensdag 18 oktober hadden we weer een ledenbijeenkomst. Op deze middag kwam Hans Huiting van Dig050 ons alles vertellen over e-mail, WhatsApp en seniorenhulpjes. En niet te vergeten het voorkomen van fraude met emailsen andere vormen van fraude. Het was zeer leerzaam.

 

Dinsdag 21 november kwam Wilco van der Laan ons door middel van zijn prachtige foto’s de natuur in het Roegwold laten zien. We begonnen die middag om 14.00 uur in Het Brandpunt (bij de PKN) in Sappemeer.  Ruim 25 mensen waren aanwezig om een bevlogen Wilco van der Laan te horen vertellen hoe hij in de ban raakte van de natuur,waar hij de rust vond die hij nodig had om van zijn burn out te herstellen.  

 

 

Als er adreswijzigingen zijn  dit graag  bij mij melden; sienaottens@hotmail.com of bij een van de andere bestuursleden. Ook gaan we dit jaar weer bezig met leden voor leden, dus als  U een naam en adres weet  van een mogelijk  lid voor de KBO, geef dit dan even door, dan kan de magazine een enige tijd bezorgt worden en wordt er later gevraagd of men lid wil worden.              

  Ledenwerven: Wilt U ons namen en adressen door blijven geven.     Wij bezorgen bij aspirant leden  enige keren “de Nestor” en benaderen hen dan voor een mogelijk lidmaatschap. Wij rekenen op Uw medewerking. ( Lidy Boelens: tel.351155, Jacob Fellinger tel.392262

 

Enkele mededelingen

Onze KBO  bijeenkomsten  zullen we weer houden in het parochie zaaltje want er is een lift  zodat iedereen gemakkelijk naar binnen kan. Bij verwachte grote opkomst gaan we naar het  Spinnenweb te Sappemeer. Of andere locatie.

 

 

Doorgeven van veranderingen en aanmelden nieuwe leden: Als er persoonlijke veranderingen plaats vinden, b. v. verhuizingen, s.v.p. rechtstreeks bij Siena Ottens melden, Kalkwijk 183, 9603 TC Hoogezand.  tel.nr.: 0623806767 of  sienaottens@hotmail.com

 

Nieuwe leden voor het PCOB aanmelden bij de heer M. Dekker tel. 0598 326969 of op meint.dekker@ziggo.nl

 

Poso.:  Er zijn diverse activiteiten door de 20 vrijwilligers gepland. Let op POSO- nieuws  en de meldingen in de media. Voor meer informatie kijk op: www.poso-middengroningen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmliefhebbers Opgelet!

We toveren onze bioscopen om de week op dinsdagmiddag om tot Vue Plus bioscoop. Tijdens onze Vue Plus voorstellingen geniet u in alle rust van de meest indrukwekkende en mooiste bioscoopfilms. 
De inloop is vanaf 13:30 uur, de aanvang van de film om 14:00 uur. 
Je ontvangt ook een heerlijk kopje koffie met wat lekkers!

Voor wie?

De Vue Plus voorstellingen zijn speciaal voor de echte filmliefhebbers die op een rustig moment naar de bioscoop willen. Vooraf krijg je een heerlijk kopje koffie en wat lekkers om vervolgens een mooie kwaliteitsfilm te zien.
Vanaf september! kunt U hier weer gebruik van maken. Zie de website 

Vuecinemas.nl